Bila Dah Jadi Sasaran

Buat baik banyak kali, org lain tak nampak. Buat jahat sekali, org nampak. Buat jahat banyak kali lagila org lain nampak.. Bila diri dah kerap diperhatikan, inilah jadinya.. 

Tapi kadang-kadang pelik jugak, orang lain tak pula diperhatikan secara details. Dan yang lucunya, yang tak berkaitan dok bz body..

Bukan nak marah, bukan nak melatah. Tapi geram dengan ketidakadilan.. Buat salah di depan orang, ada yang perasan. Buat salah kat belakang orang, buat tak tahu.. Tinggi mana darjat sampai tutup mata kalau ada salah?

Semua orang tak ada yang sempurna. Jadi elok nilai diri sendiri dulu. Dan tak semua orang ada nasib dan situasi yang sama. Jadi always think how would you be if you in his/her shoes.. 

Sekadar luahan.. Orang yang berkaitan mesti tak baca entri ni.... Maaf kalau entri kali ni macam sensitif sikit...

Mood : sangat tak stabil... need to rest..
Kongsi Artikel Ini :
+
Previous
Next Post »
8 Komen untuk "Bila Dah Jadi Sasaran"

betul tue....sabar yang penting...

Saya selalu gak facing benda2 camni kat tempat kerja.. Dulu memang rasa cam makan hati ler.. So, camne nak control.. saya cuba istighfar 100X sehari... Alhamdulillah... nampak hasilnya.. kita lebih tenang dan ceria... :)

sabar sis.. kat mana2 tempat kerja mest ada mcm ni..
ayu pun xterkecuali...
orang mmg suka menghukum dr mengkaji masalah org lain..
sabar ya...


dah tenang,kak..sebab dapat hadiah dr akak..hehe..

nak try la nanti..moga berkesan..

thanx,ayu..dah nama mausia kan.suka hukum orang lain..

Pendapat anda amat dihargai.

 
Copyright © 2014 Langit Berpelangi - All Rights Reserved - DMCA
Template By Kunci Dunia