BREASTPUMP YANG BEST!!

Happy to annouce that my lovely son, Aniq Farhan, dah pun genap 5 bulan.. al-hamdulillah, cepat je membesar Farhan ni. hari Khamis ni nak gi cucuk dan timbang sekali. ntah berapa dah berat dia. masa appointment untuk 3 bulan tempohari, dah 6.7kg.. berat lahir 3.2kg.. kira okeyla tu kan..

Dan... genap 5 bulan juga IbuNoey berjaya mengekalkan exclusive breastfeeding.. al-hamdulillah.. sangat enjoy.. harap-harap bolehlah dapat Diploma Penyusuan.. kena tunggu sebulan lagi la..

Okey, sepanjang nak mengekalkan konsep breastfeeding ni, IbuNoey memang dah bersedia dari masa mengandung lagi. google, beli majalah Pa&Ma, baca, dan fahami konsep penyusuan susu ibu. al-maklumlah, masa Firas dulu, IbuNoey memang zero pasal breastfeeding ni... siap join group KIM kat dalam FB lagi untuk memudahkan pemahaman. 

So, bila dah faham serba sedikit, IbuNoey pun survey barang-barang yang perlu dibeli untuk menjayakan breastfeeding bagi ibu yang bekerjaya. tapi IbuNoey tak beli terus. IbuNoey beli masa dalam tempoh berpantang tau. keluar dengan husband dan baby. berani keluar sebab berpantang sendiri. kalau berpantang kat rumah mertua, confirm mak mertua bising.. hehe..

Dan.. hasilnya, IbuNoey telah membeli Unimom Mezzo di OneBaby World, Taman Permata. IbuNoey beli yang pakej punya. harga dalam RM218. tapi IbuNoey ada buat penambahan sikit. so, total lebih kurang RM250. dan inilah dia Unimom Mezzo kesayangan IbuNoey......





Comel tak? haha.. ada masa nanti IbuNoey buat review pasal Unimom Mezzo ni ye..;)


Kongsi Artikel Ini :
+
Previous
Next Post »
5 Komen untuk "BREASTPUMP YANG BEST!!"

wah menarik ni. kalau ada rezki baby.. ayu pun nak fully BF...

kejap je rasa dah 5 bulan ea...

hihih..

Eh..samalah. saya dulu pun penah pakai pam ni lepas pam elektrik saya rosak. Memang best pam dr Korea ni. Ada beza dr guna yg elktrik, tangan sajalah lenguh sikit masa susu tak berapa banyak tu. Masa banyak, memang kejap je penuh botol. Ibunoey beli Rm250 tu mesti ada banyak benda lain lagi kan? Saya beli pam ni saja harganya rm130 rasanya kalau tak silap. Takpun lebih kurang tu. Yang pentinv sy beli sebab murah kerana sayang pam elektrik tu rosak dan itu baru juga saya beli lepas lahirkan Nazif..

sy dh lm cari yg manual mcm ni,nk belilah...kt mn ea?sy pki elektrik punya terasa breast pedihlah,hurm...

sy pon alhamdulillah, berjaya dapatkan diploma penyusuan nie..hihi btw, selamat hari raya, maaf zahir dan batin ye..=)

Pendapat anda amat dihargai.

 
Copyright © 2014 Langit Berpelangi - All Rights Reserved - DMCA
Template By Kunci Dunia