CARA BUAT AUTOPUBLISH

By Norfitri Hamdani - 12:00 pm

Dalam entri sebelum ni, IbuNoey dah janji nak bagitau cara nak buat autopublish kan. So, hari ni nak kotakan janji tu.. Jom, tengok gambar di bawah.



1. Karang entri seperti biasa.




2. Klik schedule pada post setting. Nanti akan keluar seperti di atas. Kalau pilih automatic, entri akan keluar sebaik sahaja kita tekan butang publish.





3. Untuk autopublish, klik butang set date and time, dia akan keluar seperti gambar di atas.





4. Set tarikh dan masa mengikut kehendak anda. Contoh kat atas, IbuNoey pilih 24/12/2014, pukul 2.00 pm. Kemudian tekan butang publish.





5. Tada... Nampak tak pada sebelah kanan tajuk entri ada tertulis scheduled? Hah, tu tanda post tu belum keluar lagi kat blog. Nanti ia akan keluar kat blog pada 24/12/2014, 2pm.

Selamat mencuba...




  • Share:

You Might Also Like

4 berkongsi idea

  1. Wahhhh....dah lama cari benda ni. Baru jumpa lepas blogwalking kat blog akak. Tq kak sebab kongsi benda ni.

    cara mudah mahu kurus dengan selamat dan berkesan

    ReplyDelete
  2. ana pon smtimes buat autopublish hehe

    ReplyDelete

Pendapat anda amat dihargai.