INTERNET DOWN : APA PERLU BUAT?

Sumber : Google
Masuk hari ni, lebih kurang tiga hari dah internet kat ofis ni tak berfungsi dengan baik. Hari Isnin tempohari, okey lagi. Cuma agak slow. Start semalam dan hari ni, langsung tak boleh buka. Segala e-mail, sistem eSPKB, ePerolehan, dan yang berkaitan dengan internet, memang tak dapatlah nak buka. Banyak kerja yang tertangguh. Kesian member-member yang banyak bergantung pada sistem.

Alternatif lain, gunakan broadband yang jabatan sediakan. Tapi masalahnya, broadband banyak mana je yang ada. Kena bergilir-gilirlah. Nasib baiklah buat masa ni kerja IbuNoey tak bergantung sangat dengan sistem. Kalau tak, feninglah. Harap-harap minggu depan keadaan pulih macam biasa. Sebab kebiasaannya IbuNoey agak sibuk pada awal bulan sebab nak sediakan report perbelanjaan. Tapi taklah sibuk sangat. Cuma kerja tu melibatkan sistem eSPKB. So, kalau tak ada internet, ianya agak leceh.

Buat masa ni, mungkin boleh lakukan perkara di bawah ni kan.

Sumber : Google

Kongsi Artikel Ini :
+
Previous
Next Post »
2 Komen untuk "INTERNET DOWN : APA PERLU BUAT?"

memang stress kalo time nak buat kerja tiba2 internet takda. Lebih2 lagi kalau kerja dengan segala sistem bagai ni.. Huhu..

Tau tak pe, SP.kena pula kalau kejar dateline.merayap cari solution.hehe..

Pendapat anda amat dihargai.

 
Copyright © 2014 Langit Berpelangi - All Rights Reserved - DMCA
Template By Kunci Dunia