Pemeriksaan Ibu Mengandung

Hari ni baru je start keja semula setelah cuti beraya. sepatutnya semalam dah start. tapi semalam dok batuk-batuk dan demam.. sudahnya, dok rehat je kat rumah.

Dan hari ni ada pemeriksaan ibu mengandung. ikutkan temujanji pukul 8.00 pagi. tapi dok pujuk budak bambam AniqFiras, terlajak la ke pukul 8.30 pagi. IbuNoey buat check-up kat RSAT Kem Wardieburn. dekat dengan rumah kan.. sampai je kat sana (Bahagian Klinik Bidan), tengok pintu semua berkunci. aik, lewat masuk keja ke dorang ni? tak pe la, tunggu dulu la. IbuNoey pun duduk la kat kerusi yang disediakan. 15 belas minit berlalu, masih tak ada tanda pintu akan dibuka. IbuNoey pun beralih masuk ke kereta. tunggu lagi 15 minit. dah sampai pukul 9.00 pagi.. tak boleh jadi ni.

Lepas tu, IbuNoey keluar dari kereta dan dok terjenguk-jenguk lagi. tengok kalau-kalau dah ada orang. tapi masih tak ada. ah, sudah.. masih bercuti ke ape ni? tiba-tiba, ada sorang pembantu kat Klinik Bidan ni muncul kat belakang IbuNoey. dia cakap, bidan dan jururawat masih bercuti sampai esok. IbuNoey pun tunjukkan buku yang tercatit tarikh check-up IbuNoey yang dijadualkan pada hari ni. dan si pembantu tunjukkan sekeping kertas yang ditampal di pintu. aduhai, bolehnya IbuNoey tak perasan kertas tu. kat kertas tu tertulis "Tiada pemeriksaan dan temujanji sehingga 14/08/2013." makanya, sia-sia la IbuNoey dok menunggu setengah jam ni.. si pembantu suruh datang semula esok.. erm, tengoklah kalau IbuNoey rajin. tak pun tunggu dorang call semula je la..  
Kongsi Artikel Ini :
+
Previous
Next Post »
10 Komen untuk "Pemeriksaan Ibu Mengandung"

amboi.. lamanya RSAT cuti..hikhik

haha..tu la,jijah..raya sakan tu..

ha.lamanya... sakan beraya.hehehe..

wah, tu mmg raya sakan tu cuti lama2..

Noey keje ngan mindef ke buat check-up kat RSAT? zara pun suppose injek semalam kat DTHO tapi masih cuti. pegi KKIA Kg Baru je

hehe..dorang nak juga raya sakan..

x..husben keje army..itu yg dpt check up kat RSAT.

Hehe.. sy plak ada check up 12hb tp tak pegi sbb byk jemputan kenduri..tak sempat.. nsb baik diorg tak marah, isnin dpn lak app baru.. lama betul diorg cuti :-)

hehe..nasib baik tak marah kan..

Pendapat anda amat dihargai.

 
Copyright © 2014 Langit Berpelangi - All Rights Reserved - DMCA
Template By Kunci Dunia