Waktu Sesuai Minum Air Selusuh


Now, usia kandungan IbuNoey dah cecah 33 minggu. means 7 minggu lagi, lebih atau kurang. dalam pada sibuk prepare barang-barang keperluan, terbayang pengalaman masa bersalin dulu. ngeri pula rasanya. seriau. teringat kesakitan yang ditempuhi. aduhai, mampukah IbuNoey nak menghadapinya sekali lagi?


Teringat lagi masa menempuh waktu-waktu genting; kontraksi. rata-rata ibu di luar sana tak tahan semasa menghadapi kontraksi. sakitnya Ya Allah, memang menduga sungguh. masih teringat kata-kata misi yang bertugas, "Kenapa minum air selusuh awal sangat, dik. kan dah sakit teruk." rupanya tak boleh terlalu awal minum air selusuh. sepatutnya air selusuh diminum bila bukaan dah cecah 8cm ke atas(hasil pencarian di Google semasa mengandung kali ni). kalau minum sebelum tu, memang sakit kontraksi yang teramat sangatla jawabnya. hehe, itulah padahnya tak buat research lebih tempohari...


Tak apalah, itu pengalaman pertama. kali ni IbuNoey akan ingat pesanan tu, jangan minum air selusuh selagi bukaan belum cecah 8cm... harap kali ni kesakitan tu kurang sikit la. dan harap dipermudahkan.. Aamin...
Kongsi Artikel Ini :
+
Previous
Next Post »
2 Komen untuk "Waktu Sesuai Minum Air Selusuh"

ye ke.take noted.
thanks share

jgn la dipikir sgt.
in shaa Allah semoga dipermudahkan
bersalin kt mana?

in shaa Allah.. Amin.. cadang nak bersalin kat HAT. dekat sikit ngan rumah..tapi risau gak ngan servis HAT..

Pendapat anda amat dihargai.

 
Copyright © 2014 Langit Berpelangi - All Rights Reserved - DMCA
Template By Kunci Dunia