Week 15 of Pregnancy - Boy or Girl?

By Norfitri Hamdani - 4:05 pm

Copy From BabyCentre




Now, dah minggu ke-15 kandungan IbuNoey. tapi cam excited sgt nak tau gender baby nih.. maklumlah, kalau boleh nak dapat sepasang. tapi kalau tak pun, tak per.. janji baby sihat dan sempurna.

Di bawah antara simptom yang IbuNoey alami setakat ni. ye la, kan ada petua orang tua dulu2 nak teka gender anak. so, IbuNoey listkan apa yg IbuNoey nampak setakat nih..:



  • tidur mengiring ke kanan - boy
  • morning sickness masih ada (terutama kalau masuk tandas) - girl
  • malas/tak larat nak masak - boy
  • nipple anak 1st IbuNoey mcm terbelah sikit - girl
  • malas nak make up - boy
  • tak berapa gemar seafood - girl
  • AniqFiras pandai sebut perkataan "Ayah" terlebih dahulu ("Ibu" lambat sikit) - boy
  • muka berjerawat dan kurang seri - girl
  • kaki berasa sejuk pada waktu malam - boy
  • moody, cerewet, dan cepat marah - girl

Ok, itu jer simptom yang IbuNoey alami pada minggu ni.. kalau compare dengan pngalaman masa mgandungkan AniqFiras dulu, memang ada benarnya. part yang tidur mengiring ke kanan, malas nak masak, dan malas nak make up. tapi itulah, ini cuma tekaan sahaja. yang penting naluri kita kan.. oklah, setakat di sini saja... Tatatata..

  • Share:

You Might Also Like

1 berkongsi idea

Pendapat anda amat dihargai.